Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Bierboxonline.nl vindt het belangrijk dat we zorgvuldig met onze aarde omgaan. We zetten daarom in op duurzaam ondernemen. Om dit te realiseren doen we mee met drie initiatieven om dit ideaal vorm te geven.

Koop een biertje, plant een boom!
Iedere maand kopen wij vier bomen bij treesforall.nl. Deze bomen worden geplant in één van de twee projecten (in Nederland en op Borneo) die wij steunen. Op deze wijze hopen wij een groot bos te kunnen planten en onze aarde een stukje groener te maken. Via deze pagina kunt u zien hoeveel bomen wij inmiddels geplant hebben, wat de impact hiervan is en door wie de bomen ‘geplant’ zijn. Heeft u een bestelling van minimaal € 50,00 (exclusief verzendkosten), dan kunt u een boom ‘adopteren’. Uw naam (of bedrijf) wordt dan op de site vermeld als donateur van een boom. Wilt u uw naam of die van uw bedrijf als donateur vermeld zien, dan kunt u dit formulier invullen.Too good to go
Too Good To Go is een app tegen voedselverspilling. Als wij speciaalbier hebben dat tegen de houdbaarheidsdatum aanzit of er net overheen is (maar nog prima te drinken!), dan bieden wij dit tegen een gereduceerde prijs aan op de app van Too good to go. Dit doen wij ook met bier dat uit het assortiment gaat. Op deze wijze hoeven wij nooit iets weg te gooien.

Verzenddozen hergebruiken
Dit initiatief van Brouwerij Stijl is ontstaan naar aanleiding van frustratie over goede verzenddozen die na eenmalig gebruik in de oud papierbak belanden. Deze dozen, met vaak dubbel karton en vakvulling, zijn speciaal ontwikkeld voor de verzending van bierflessen/blikken. Dit kan duurzamer!

Goede verzenddozen kunnen door ons worden hergebruikt. Samen met de andere deelnemende partijen proberen wij duurzaam om te gaan met kostbare materialen. Is de verzenddoos nog goed? Zo ja, check of er een lokale partij deelneemt aan dit initiatief en geef de doos hier af.

Kortom; lever je verzenddozen in bij een deelnemende lokale brouwerij, webshop of bierspeciaalzaak. Op onderstaande kaart vind je de adressen in jouw regio.